Siden 2018 har flere af Boldklubben FREMs spillerhold løbet grønsværen tynd med FB Gruppens logoer på tøjet. Samarbejdet mellem projektudviklerkoncernen, der står bag opførelsen af bydelen Grønttorvet, og den lokale fodboldklub er gået så godt, at parterne netop har besluttet at forlænge aftalen i yderligere to år.

Foreningsengagement og holdsport bidrager til sammenhængskraften i et lokalsamfund. Især, når der er tale om væksten i tilflyttere til Valby og Sydvest, hvor mange nye boligkvarterer i disse år skyder op. Det gælder blandt andet Grønttorvet, hvor der de seneste fem-seks år er etableret flere end 3.000 boliger på det tidligere erhvervsområde, der gennem 50 år var hjemsted for Sjællands grønthandlere, gartnere og blomsterhandlere.

Fælles ambition

Opfordringen til at engagere sig i det lokale idrætsliv kommer samstemmende fra to af de lokale aktører i Valby, der har de lokale børn og unges trivsel som fælles ambition i deres samarbejde.

Den ene er Boldklubben FREM, der holder til i Valby Idrætspark, mens den anden er projektudvikler­koncernen FB Gruppen A/S, der står bag forvandlingen af det historiske engros grønttorv til en helt ny bydel.

  • I dag bor der omkring 5-6.000 mennesker på Grønttorvet. Jeg vil anslå, at knap halvdelen er børnefamilier med 1-2 børn i alderen fra 0-16 år. Og som ansvarlig udvikler vil vi gerne bidrage til at styrke sammenholdet og understøtte sunde interesser i de lokalsamfund, vi er en del af, fortæller adm. direktør Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen.

Fra U13 til førsteholdet

Med så mange børn er der behov for fritidsaktiviteter, der kan skabe sociale relationer gennem sunde fritidsinteresser. Og her er fodbold som folkesport en oplagt mulighed for at skabe et godt sammenhold mellem børn og unge i området.

  • Da vi begyndte at bygge boliger på Grønttorvet, var en af vores første beslutninger at etablere et partnerskab med Boldklubben FREM, siger Hans-Bo Hyldig, der allerede i 2018 tegnede det første sponsorat til U13-U19 spillerne, som dermed fik FB Gruppens logo på deres trøjer.

 

I sæsonen 2020-2021 udvidede FB Gruppen sponsoratet, så det også omfattede førsteholdsspillerne, som så fik FB Gruppens logo på bukserne. Og med den nye aftale er sponsoratet fra FB Gruppen forlænget i to år.

  • Vi er ekstremt glade og stolte over, at FB Gruppen fortsætter deres støtte i to år mere. Opbakningen fra det lokale erhvervsliv og vores sponsorer er afgørende for, at vi kan udvikle vores klub for børn og unge og ikke mindst vores førstehold, siger direktør Claus Mohrhagen fra Boldklubben FREM.

Førsteholdet spiller i Grønttorvsparken

Han håber, at beboere fra Grønttorvet og hele lokalområdet har lyst til at blive en del af fællesskabet i Boldklubben FREM – enten som spillere, trænere eller ledere, ligesom der altid brug for en hjælpende hånd i klubben eller på stadion som frivillig.

  • Efter sommerferien kommer Boldklubben FREMs førstehold og spiller fodbold i Grønttorvsparken. Her har alle børn og unge fra området mulighed for at komme og hilse på spillerne og måske få et par skud ind på målmanden, fortæller Hans-Bo Hyldig og Claus Mohrhagen, mens de selv viser deres bold-kunnen på grønsværen i Grønttorvsparken, der udgør det 23.000 m2 store område i midten af Grønttorvet.