FB Gruppen er godt i gang med udvikling af Søkvarteret i den østlige del af bydelen Nærheden, hvor koncernen opfører 1.600 boliger med fællesområder, søer og natur. Hollandske Orange Capital Partners har tidligere købt to byggerier af FB Gruppen. Med Colliers som mægler har OCP nu foretaget sin tredje investering i Høje-Taastrups nye bydel og har dermed købt flere end 600 boliger af FB Gruppen

Med investeringen i det tredje byggeri i Høje-Taastrups helt nye bydel Nærheden lige ved Hedehusene Station opnår hollandske Orange Capital Partners en stærk kritisk masse i ejendomsdriften på de godt 600 boliger, som seneste handel med FB Gruppen summer op til.

”Hylden” er tegnet af Sweco, som for FB Gruppen også har designet masterplanen for Søkvarteret, ligesom de for Høje-Taastrup Kommune udviklede den oprindelige plan for Nærheden tilbage i 2014. Der er således en stærk arkitektonisk og oplevelsesmæssig sammenhæng mellem boliger og omgivelser. Det er FB Gruppens faste entreprenør Ingcon, der står for opførelsen og som fastholder kvalitet og byggetempo ved at anvende et fast team af håndværkere til opgaven.

Byggeriet er klassificeret DGNB Guld og omfatter et lejebærende areal på 21.025 m2 fordelt på 216 lejligheder og 27 rækkehuse. Under lejlighederne placeres en parkeringskælder med 170 pladser. Byggeriet blev påbegyndt i november 2022 og forventes at blive leveret inden udgangen af 2024.

Colliers og Winsløw har rådgivet FB Gruppen, mens OCP har været rådgivet af Accura og Niras.