Vil man sikre bæredygtig byudvikling, skal man have modet til at invitere de private projektudviklere med indenfor. Det mener adm. direktør Hans-Bo Hyldig hos projektudvikleren FB Gruppen, der fremhæver Høje Taastrup Kommune som en modig kommune, efter Michael Ziegler har modtaget prisen som Årets Arkitekturborgmester      

Inddrager kommunerne private aktører, når de planlægger byudviklingen, får de bedre og bæredygtig byudvikling med flere blandede boligområder. Et eksempel er Høje Taastrup Kommune, der i samarbejde med Realdania By og Byg i de senere år har skabt den nye bydel Nærheden i Hedehusene, der skal stå som et skoleeksempel på fremtidens forstad.

Projektet i Hedehusene er sammen med udviklingen af Høje Taastrup C årsagen til, at borgmester i Høje Taastrup Kommune, Michael Ziegler, fredag blev kåret til Årets Arkitekturborgmester – en pris, der uddeles af Akademisk Arkitekturforening til den borgmester, der evner at forbinde god arkitektur med byplanlægningen i kommunen.

En pris, som Hans-Bo Hyldig, administrende direktør i FB Gruppen, der bygger Søkvarteret i Nærheden, synes er meget velfortjent.

  • Som repræsentant for de private aktører i Høje Taastrups byudvikling vil jeg ønske Michael et stort tillykke med prisen – det er virkelig velfortjent. Samtidig vil jeg benytte lejligheden til at takke for, at vi må være en del af jeres udvikling her i Nærheden, hvor vi er i fuld gang med at opføre Søkvarteret. I Høje Taastrup Kommune har I inviteret os private med ind i jeres Det er en modig beslutning, men mod er også en vigtig egenskab at have med, når vi taler byplanlægning. Et samarbejde med private aktører sikrer nemlig et fokus på opgaven og en professionel tilgang til sagen, og det kommer alle til gavn, når vi skal sikre fremtidens boliger, sagde Hans-Bo Hyldig i en tale til prismodtageren ved prisoverrækkelsen.

Flyt ind i naturen – i byen

Som i resten af Nærheden er der i Søkvarteret bæredygtige boliger i grønne områder med blandede boligtyper og fokus på fællesskaber – opført af en erfaren og værdistærk projektudvikler. I 2020 vandt FB Gruppen A/S Developerprisen for transformeringen af det historiske Grønttorvet i Valby, hvor 3.000 blandede boliger i disse år skyder op omkring en stor park.

FB Gruppen har taget erfaringerne og de stærke, grønne værdier med sig til Nærheden. Ud over en vision om, at det skal være et boligområde for alle generationer og beboertyper, bliver der også lagt vægt på at sikre fællesarealer, hvor byggeriet bliver sammenlignet med at bo i byen, men alligevel midt i naturen, hvor fællesskabet og det sociale ansvar trives imellem husene.