Omdannelsen af Baltorpplænen og bygningerne, der tidligere rummede Kasperskolen, er i fuld gang. Onsdag var der rejsegilde på de første 112 boliger, der markerer starten på den nye bydel Parkkvarteret, som bl.a. får et kultur- og campus-område, 500 ejer- og lejeboliger og en klimapark

Klimaet og biodiversiteten er i fokus i Ballerups nye, grønne bydelsområde, Parkkvarteret, der ligger stationsnær og tæt ved Ballerup Centret. Som navnet antyder, bliver hjertet i det nye område en 15.000 m2 stor park, der etableres med henblik på at være et frirum i området med et naturligt og vildt præg, hvor valg af beplantning bl.a. er med til at klimasikre området.

Første 112 boliger på vej

Onsdag var der rejsegilde for de første 112 lejeboliger, hvor alle samarbejdspartnere bag byggeriet mødtes for på traditionel vis at fejre håndværkernes indsats, og samtidig markere den første milepæl for det nye boligområde, som projektudvikleren FB Gruppen A/S står bag.

  • Vi tror på, at Ballerup Kommune er det rigtige sted at bygge. Og jeg er sikker på, at det her bliver et super attraktivt område for mange generationer fremover. Faktisk tror vi i FB Gruppen så meget på Parkkvarteret, at vi har besluttet at beholde det næste byggeri selv. Jeg vil gerne takke Ballerup Kommune for et godt samarbejde og for, at vi må være med til at udvikle byen og kommunen, sagde adm. direktør Hans-Bo Hyldig i sin velkomsttale.

Borgmester glæder sig

Det er en erfaren og værdistærk projektudvikler, som står bag opførelsen af Parkkvarteret. I 2020 vandt FB Gruppen således Developerprisen for forvandlingen af det historiske engros grønttorv i Valby til en ny, grøn bydel med 3.000 blandede boliger, der i disse år skyder op omkring en stor park. Og det var netop en forvandling som på Grønttorvet, Ballerup Kommune kunne se mulighederne i ved et samarbejde om udviklingen af det centrale område midt i Ballerup by.

  • FB Gruppen kommer med nogle fine referencer fra andre byer, og vi glæder os til at få et område med høj kvalitet i byggeriet. Når dette område står færdigt med moderne boliger og grønne områder, bliver det et rigtig attraktivt område. Både for de nye beboere, som kommer til at bo her og for de studerende, der kommer til at gå på TEC, sagde borgmester Jesper Würtzen (S), som også takkede naboerne for at udvise tålmodighed, mens byggeriet står på og håndværkerne for at yde en fantastisk indsats på byggeriet.

Klar til indflytning fra næste år

Projektleder Mathias Juel fra IngCon, der er FB Gruppens faste samarbejdspartner på byggestyring af entreprenøropgaverne, kunne i sin tale ved rejsegildet fortælle mere om byggeriet.

  • Byggeriet, som vi i dag fejrer med rejsegilde, er en boligkarré 112 boliger fordelt på 11 opgange og i fem etager. Samtlige boliger får egen altan eller terrasse og udgang til det, der en dag bliver et skøn gårdrum. Under bygningen er der en parkeringskælder med 40 P-pladser Det kommer til at være et hjem for alle – lige fra enlige og par til store familier, sagde Mathias Juel, som også takkede håndværkerne for deres indsats.

De første lejeboliger forventes færdige allerede i slutningen af 2023, mens TEC flytter ind i deres nye undervisningsbygning til efterårssemestret 2025. Klimaparken planlægges sideløbende med udviklingen af boligområdet. De sidste boliger forventes klar til indflytning i slutningen af 2025.