Tegnestuen Effekt står bag designet på FB Gruppens ”Thurøhus”, der er vinder af Frederiksberg Kommunes pris ”Bygningspræmiering 2017”. Thurøhus modtager anerkendelsen for både at respektere det historiske bymiljø og for at spille op til Godthåbskirkens skulpturelle profil

Siden 1902 har Frederiksberg hvert andet år belønnet smukt byggeri i kommunen, der er kendt for sine mange historiske bygninger og for at fokusere på kvalitet i arkitekturen. Det stemningsfulde Håndbibliotek på Frederiksberg Rådhus dannede en regnfuld oktoberdag den perfekte ramme om dette års prisuddeling, hvor et ejendomsprojekt med 18 luksuslejligheder lige ved siden af den historiske Godthåbskirke var udpeget af dommerkomitéen til at modtage ”Frederiksberg Kommunes Præmiering af Gode og Smukke Bygninger”.

Moderne byggeri med respekt for lokalmiljøet

Der er for alvor kommet gang i byggeriet igen, og også på Frederiksberg er der i de seneste år er der blevet bygget rigtig meget.

  • Men selvom det går stærkt, skal man huske den arkitektoniske kvalitet, sagde borgmester Jørgen Glenthøj (K) i sin optakt til prisuddelingen og fortalte om dommerkomitéens indstilling af netop dette byggeri, der er udviklet af FB Gruppen A/S, der havde engageret tegnestuen Effekt til at stå for designet:
  • Thurøvej har gennem alle årene haft et hul i facaderækken, hvor der lå nogle lave garagebygninger mellem de 5 etagers høje ejendomme, der ellers kendetegner gaden. Dette hul er nu blevet udfyldt af en ny boligejendom, der fuldender gadens profil. Det er tydeligt, at Thurøhus er et moderne byggeri med klare referencer til historikken i området. Det er en flot balance mellem respekt for det lokale miljø og kravene til tidssvarende boliger, sagde Jørgen Glenthøj.

Bygger kun boliger vi selv vil bo i

Hos projektudvikleren og byggekoncernen FB Gruppen A/S var projektdirektør Stig Nørnborg og adm. direktør Hans-Bo Hyldig inviteret til rådhuset for at modtage prisen. Og glæden over prisen var tydelig hos prismodtageren:

  • Jeg er utroligt glad og stolt over, at endnu et af vores byggerier får en pris for høj kvalitet og smuk arkitektur. Frederiksberg Kommunes begrundelse for præmieringen af Thurøhus er jo netop dét, vi i FB Gruppen arbejder for, sagde adm. direktør Hans-Bo Hyldig og fortsatte:
  • Vores overordnede vision er at bygge boliger, vi selv vil bo i. Det er vigtigt, at alle omkring vores byggerier og boliger kan være stolte, både arkitekter, rådgivere og håndværkere – og ikke mindst beboerne, sagsde Hans-Bo Hyldig i sin takketale.

Respekt for kirken og gaden

Også hos arkitekterne hos tegnestuen Effekt, der står bag designet af Thurøhus, var der synlig stolthed ved prisoverrækkelsen, der var den tredje inden for en uge for den succesfulde tegnestue.

  • Vi har forsøgt at ramme den historiske stil på Frederiksberg samtidig med, at vi gerne vil bygge nogle gode, moderne boliger, der lever op til nutidens og fremtidens krav. Det asymmetriske tag på Thurøhus er inspireret af det skulpturelle tag på Godthåbskirken, der er nabo til byggeriet. Ved at knække taget på en utraditionel måde er der på de tre øverste etager skabt nogle store, vilde rum med boliger i dobbelt højde. Facaden ud mod gaden taler til gengæld med respekt til bymiljøet med Thurøvejs tidstypiske rødstensfacader og karnapper, fortæller arkitekt og partner Sinus Lynge, der sammen med projektteamet modtog prisen på tegnestuens vegne.

Fjerde anerkendelse til FB Gruppen

Frederiksberg Kommunes pris for Thurøhus er fjerde anerkendelse, som FB Gruppen modtager for et af sine byggeprojekter. Af øvrige projekter kan nævnes Kilevej 6, der ligeledes har modtaget anerkendelse fra Frederiksberg Kommune samt Bryggeblomsten, der er præmieret af Københavns Kommune og Ringstedhuset, der har modtaget Ringsted Kommunes Arkitekturpris.

  • Det er i hvert eneste projekt vigtigt, at vi konstant holder for øje, at det er mennesker, vi bygger til og for. Prisen, som vi har modtaget sammen med vores dygtige samarbejdspartnere hos Effekt, er en vigtig anerkendelse, som vi sender videre til alle involverede, understreger Hans-Bo Hyldig.

Et af de største projekter, som FB Gruppen netop nu udvikler, er Grønttorvet i Valby, hvor det historiske engros-område i disse år omdannes til over 2.200 blandede boliger i høj kvalitet med en stor, grøn og spiselig park i midten af bydelen.