’Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed’ hedder den populære tv-udsendelse, hvor eksperter hjælper unge par med at finde en ønskebolig, som de har råd til.

I Ballerup er der i det nye Parkkvarteret med over 500 lejligheder nu også chance for at få en helt centralt placeret lejlighed, helt tæt på Ballerup Centret, S togs-stationen samt fine grønne områder. Dertil kommer et nyt gymnasium og en teknisk skole, som også er på vej i området.

I denne uge blev håndværkerne traditionen tro fejret ved et rejsegilde for Birkehuset, der består af 117 nye udlejningslejligheder. Dette byggeri følger efter Elmehuset med 112 boliger og Poppelhuset med 110 boliger. Elmehuset står færdigt og er klar til indflytning 1. juni. Her er langt de fleste af lejlighederne allerede blevet lejet ud. Poppelhuset er klar til indflytning 1. oktober i år. Og snart følger endnu to byggerier ved siden af de tre første, hvor arbejdet også er gået i gang med udgravning til p-kældre og fundament.

Rene linjer
Ved rejsegildet takkede adm. direktør Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen, der står for udviklingen af hele boligområdet, alle partnerne og medarbejderne ved Birkehuset med resultatet af de fælles anstrengelser.

Arkitekt Nina Clement fra ClementWestfall var glad for at have fået opgaven med Birkehuset som en af de første i det nystartede arkitektfirma.
– Vi har prøvet at få byggeriet til at passe ind i den stil, der ellers er brugt her i Ballerup med røde sten og rene enkle linjer i bygningerne.

Projektleder Torben Vestergaard fra entreprenørfirmaet Ingcon, der er fast samarbejdspartner for FB Gruppen, var glad for, at arbejdet på Birkehuset var gået godt trods perioder med dårligt vejr.

Pølser og sodavand
Så var tiden inde til at de over 100 håndværkere og deltagere i rejsegildet kunne tage for sig af maden, der bl.a. bestod af pattegris, pølser, flødekartofler og salater. Dertil blev serveret vin, øl og sodavand. I gamle dage kunne et rejsegilde godt udvikle sig til en ordentlig fest. Men nutidens håndværkere har ikke tid til den slags. De nøjes med sodavand eller en enkelt fadøl, for de skal jo køre bil hjem og måske hente børn i daginstitution eller udføre andre pligter i familien.

Fik lov at vælge
Området rummede tidligere Kasperskolen. I forbindelse med planerne om skolens flytning drøftede FB Gruppen og Ballerup Kommune mulighed for byudvikling på stedet. Og mulighederne var åbenlyse, da Hans-Bo Hyldig sammen med en kommunal ansat stod med det store overblik på toppen af Ballerup Centret.

Lejlighederne er bygget i op til 4 etager. Det giver ekstra plads til grønne arealer inde i karéerne og rundt om. Her skal bl.a. være en klimapark, hvor beplantningen er med til at klimasikre området. Hele boligområdet med i alt 529 udlejningslejligheder ventes klar til indflytning i løbet af 2024.