Sampension udbygger nu sine investeringer i boligejendomme. Det sker med en investering i 71 nye lejeboliger, der netop nu opføres i Holbæk Have, som projektudviklerkoncernen FB Gruppen A/S er ved at omdanne til en ny, grøn bydel midt i Holbæk by.

Boligerne bliver opført i udviklingsområdet Holbæk Have, som er Holbæks tidligere idrætsområde, og hvor der nu etableres et nyt, moderne boligområde i grønne omgivelser. Frem til 2030 forventes det, at området vil blive udvidet med yderligere etageejendomme og rækkehuse, som skal være med til at skabe et veletableret boligområde i Holbæk

Holbæk Have bliver bygget i etaper. Første etape er under opførelse og inkluderer den ejendom, som Sampension har investeret i. Ejendommen rummer 71 familieboliger fordelt på to bygninger og med et samlet areal på ca. 5.265 m2.

”Vi er glade for denne investering, som er et led i strategien om at udvikle vores portefølje af direkte ejede ejendomme. Der er tale om en attraktiv investeringsmulighed i en moderne ejendom i et nyt, grønt udviklingsområde centralt i Holbæk. Vi forventer, at der vil være stor interesse for lejeboligerne, og at investeringen vil give et fornuftigt afkast,” siger Torbjørn Lange, chef for ejendomme og infrastruktur hos Sampension.

Ejendommen, der er navngivet Bellis Hus, opføres af FB Gruppen A/S, som står for hele udviklingen i Holbæk Have. FB Gruppen har tidligere udviklet og afleveret et boligprojekt til Sampension – Ringparkhuset i Roskilde, som i dag er fuldt udlejet.

”De ejendomme og boligområder, vi udvikler, skal danne rammen om mange menneskers hjem og hverdag. Det er derfor afgørende for os, at de endelige ejere af boligerne er ordentlige selskaber, der respekterer beboerne og de værdier, vi som ansvarlig udvikler bygger på”, siger adm. direktør Hans-Bo Hyldig og fortsætter:

”Vi er derfor stolte over, at en seriøs pensionskasse og udlejer som Sampension igen har købt en ejendom af os. Denne gang er det i Holbæk, som vi begge finder interessant som udviklingsområde på grund af de mange kvaliteter, som byen og kommunen tilbyder borgerne. Men der er brug for boliger i mange byer og vækstkommuner, og vi udbygger gerne samarbejdet med Sampension i forbindelse med andre projekter”, fastslår Hans-Bo Hyldig.

Byggeriet af ejendommen i Holbæk blev igangsat i februar i år, og boligerne i Bellis Hus forventes klar til indflytning i april 2023.

Sampensions kunder har fortrinsret til de nye boliger, hvilket også gælder med de øvrige boligejendomme, som Sampension ejer.