Ved udgangen af året står de første boliger klar til indflytning i Søkvarteret i bydelen Nærheden. Onsdag var der rejsegilde på de første 217 boliger i karreen Birken, der samtidig markerer begyndelsen på FB Gruppens 1.800 boliger i Søkvarteret, der udgør den østlige del af bydelen

En by i naturen med fokus på fællesskaber og grønne værdier spirer frem i Nærheden, der er beliggende centralt i Hedehusene mellem station og åbne vidder. Søkvarteret hedder det sammenhængende boligområde, der snart spirer op i den østlige del af den nye bydel og som er under koordineret udvikling af FB Gruppen, som står for 1.800 boliger. De første boliger forventes at stå klar til indflytning med udgangen af 2022.

Onsdag var der rejsegilde for de første 217 lejeboliger i den DGNB Guld-certificerede karré Birken, hvor alle samarbejdspartnere bag mødtes for på traditionel vis at fejre håndværkernes indsats på byggeriet – og samtidig benytte lejligheden til at markere første milepæl for kvarteret.

Det er projektudviklerkoncernen FB Gruppen A/S, der står for udviklingen af Søkvarteret, og her er man stolte over at være med til at skabe en levende og grøn forstad.

  • I FB Gruppen er vi stolte over at være med til at udnytte det store potentiale i en bydel som denne med nærheden både til naturværdierne lige uden for vinduerne og tæt på Hovedstadens puls. Med første rejsegilde i Søkvarteret glæder vi os til at understøtte den spændende udvikling i Høje-Taastrup Kommune og samtidig skabe kvalitetsboliger for mennesker i alle aldre med de grønne kvaliteter, som jeg også personligt lægger meget vægt på, og som jeg er sikker på, vil være gode for alle dem, der skal bo her, sagde adm. direktør i FB Gruppen A/S, Hans-Bo Hyldig.

Hos investor Orange Capital Partners (OCP) takkede director of asset management, Zehra Øzcan, håndværkerne for den høje kvalitet, der præger byggeriet.

  • På vegne af OCP vil jeg benytte lejligheden til at takke FB Gruppen og vores samarbejdspartnere for muligheden for at være med til at danne nogle gode rammer for familier og fællesskaber. Det er også en sand fornøjelse at kunne være her på byggepladsen og se dedikationen, det høje kvalitetsniveau og stoltheden i arbejdet hos alle jer håndværkere, og det vil jeg gerne takke jer for, sagde hun.

Søkvarteret tager form

Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Byg står bag udviklingen af Nærheden, der frem mod 2028 skal danne rammerne om 7.000 indbyggere i dét, der under præsentationen af visionen blev betegnet ”fremtidens forstad”.

  • Der er fuld fart på Nærheden, som nu har over 2.000 beboere. Og det er en milepæl, at det første byggeri i Søkvarteret er skudt op i højden – takket været mange gode kræfter. Birken bliver et smukt og varieret etagebyggeri, men udover at Birken tager form, fejrer vi også, at FB Gruppen nu for alvor er i gang med at bebygge hele det østlige Nærheden med 1.600 boliger. Vi glæder os til at følge Søkvarteret, som bliver udviklet med sans for kvalitet og stor vægt på fællesskaber, siger projektdirektør for NærHeden P/S, Ole Møller.

Flyt ind i naturen – i byen

Det er en erfaren og værdistærk projektudvikler, der står bag det nye kvarter i Nærheden. I 2020 vandt FB Gruppen A/S Developerprisen for transformeringen af det historiske Grønttorvet i Valby, hvor 3.000 blandede boliger i disse år skyder op omkring en stor park.

FB Gruppen har valgt at tage erfaringerne og de stærke, grønne værdier med sig til Nærheden. Ud over en vision om, at det skal være et boligområde for alle generationer og beboertyper, bliver der også lagt vægt på at sikre fællesarealer, hvor byggeriet bliver sammenlignet med at bo i byen, men alligevel midt i naturen, hvor fællesskabet og det sociale ansvar trives imellem husene.