Efter otte år i projektudviklerkoncernen FB Gruppen A/S takker økonomidirektør Christian Jørgensen af og afløses af Jan S. Hansen, der med sin baggrund som CFO i udviklingsselskabet bag Carlsberg Byen har indgående kendskab til by- og projektudvikling

Med en uddannelse som statsautoriseret revisor og en 30-årig karriere, der i 11 år har omfattet by- og projektudvikling, er det en af branchens tunge profiler, der netop har sat sig i stolen som CFO i projektudviklerkoncernen FB Gruppen A/S.

11 år går hurtigt

Jan S. Hansen afløser Christian Jørgensen, der efter otte år som økonomidirektør har valgt at søge nye udfordringer. Gennem 11 år har Jan S. Hansen som CFO i Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S været involveret i alle faser af udviklingen af den nye bydel.

  • Det er jo helt vildt, hvor hurtigt 11 år går, når der er travlt. Det har været et fantastisk projekt at være en del af, men som udviklingen af Carlsberg Byen skrider frem, var det naturligt at tage det næste skridt i min karriere, siger Jan S. Hansen

Bruge erfaring og kompetencer

Hos FB Gruppen A/S, der i 2023 netop har færdiggjort sit store transformerende byudviklingsprojekt med 3.200 boliger på Grøntorvet i Valby, var der med Christian Jørgensens jobskifte opstået en mulighed for at bruge erfaringerne på nye udviklingsprojekter.

  • Carlsberg Byen er et unikt projekt, der har været fantastisk både at følge og være en del af. Hos FB Gruppen får jeg nu mulighed for at udnytte mine kompetencer hos en udvikler, der arbejder med flere projekter i flere byer på samme tid, og som også udvikler på et fundament af stærke værdier, siger Jan S. Hansen.

Finansiel styring af stor pipeline

Hos FB Gruppen ser adm. direktør Hans-Bo Hyldig frem til at byde den nye CFO velkommen.

  • I en årrække har vi afleveret mellem 900-1000 boliger om året. Og selvom vi nok skal ruste os til en periode, der vil byde på flere udfordringer, end vi har været vant til de seneste år, har vi en stor pipeline af projekter, der venter på at blive søsat i 2024 og de kommende år, siger Hans-Bo Hyldig og fortsætter:
  • Herudover har vi en stigende portefølje af egne ejendomme, ligesom vi er i gang med de store byudviklingsprojekter i Nærheden og Holbæk Have. Derfor er det godt, at Jan kommer med lang brancheerfaring og dyb indsigt i by- og projektudvikling, så vi også på den økonomiske del af styring og afrapportering internt og til finansielle investorer kan fastholde momentum og kvalitet, understreger Hans-Bo Hyldig.

Fodbold fylder i fritiden

Jan S. Hansen er 56 år og gift med Barbara. Parret bor i Hellerup og er forældre til Emil på 16 og Clara på 18, der begge går i gymnasiet. I fritiden er sport hans primære interesse, hvor fodbold er en særlig passion.