I Holbæks nye, grønne bydel Holbæk Have kan de nye beboere nyde godt af fjernvarme. For at sikre den grønne omstilling og samtidig sikre billige varmeregninger har forsyningsselskabet FORS A/S og projektudvikler FB Gruppen A/S etableret kommunens første fjernvarmeanlæg, der med tiden skal levere fjernvarme til 1.000 boliger i Holbæk Have samt de omkringliggende større bebyggelser 

Stigende energipriser, inflation og større økonomisk usikkerhed gør det vigtigt at sikre rig mulighed for at få billigere varmekilder end gas. Kollektiv energiforsyning som fjernvarme er en mulighed, men det var der ikke i Holbæk Kommune.

Som en vigtig brik for at sikre den grønne omstilling og billig forsyning til et nyt boligområde var FB Gruppen A/S derfor idémageren bag et nyt, visionært samarbejde om etablering af et fjernvarmeanlæg sammen med Holbæk Kommune og forsyningsselskabet FORS A/S. Ved byggeriet af flere end 1.000 boliger i Holbæk Have har FB Gruppen A/S selv opført et lokalt fjernvarmenet sammen med FORS A/S, som efterfølgende overdrages til FORS A/S.

  • For os er det afgørende, at beboere i vores byggerier får adgang til billig og bæredygtig varme, og her er fjernvarme den energikilde, som forener de to ønsker med hinanden. Med denne model er der tale om en helt ny samarbejdsform, hvor en privat projektudvikler kan honorere både egne, kommunens og et forsyningsselskabs interesser i én fælles løsning til gavn for ikke alene de kommende beboere, som får billig varme, men også den grønne omstilling, siger teknisk direktør Stig Nørnberg fra FB Gruppen A/S, der står bag Grønttorvet i Valby, Søkvarteret i Nærheden, Holbæk Have og andre boligområder på Sjælland.

Projektet i Holbæk er delt i to etaper og omfatter foreløbig Holbæk Have og Holbæk Seminarium, hvor de første beboere har fået fjernvarme fra juli i år. Efterfølgende forventer FORS A/S at kunne tilbyde fjernvarme til større bebyggelser frem mod 2025.