Efter en udbudsproces har Holbæk Kommunalbestyrelse besluttet at sælge et stort delområde med købsoption på den resterende del af bydelen Holbæk Have til FB Gruppen A/S, der således forbereder sig til ti års byggeaktivitet i Holbæk.

Projektudviklerkoncernen FB Gruppen A/S har travlt. Ud over det store byudviklingsprojekt, som virksomheden står bag på det historiske Grønttorvet i Valby, hvor 2.700 blandede boliger i disse år skyder op omkring en stor park, har FB Gruppen også gang i boligprojekter på Teglholmen i København, i Roskilde, Hvidovre og Stenløse.

Og inden længe tager FB Gruppen første spadestik til et nyt boligområde i Holbæk, hvor der over tid kan bygges 1.000 nye boliger i Holbæk. Det sker efter en udbudsproces, hvor Holbæk Kommunalbestyrelse på sit seneste møde har besluttet at sælge et 45.000 m2 stort område til FB Gruppen A/S, som forventer at overtage området ved årsskiftet 2020/2021, når der er vedtaget en ny lokalplan for området.

Attraktivt område i Holbæk
I det første delområde vil der blive bygget 33.000 etagemeter og FB Gruppen har sikret sig forkøbsretten til resten af området, der består af yderligere tre delområder. Her kan der opføres ca. 82.000 etagemeter, hvorved FB Gruppen i alt kan realisere godt 1.000 boliger på området.
– Det glæder os utrolig meget, at Kommunalbestyrelsen har betroet os opgaven med at bidrage til udviklingen af Holbæk Have. Området er efter vores opfattelse et af de allermest attraktive områder i byen, ikke mindst på grund af den store park, der giver spændende muligheder for grønne værdier og fællesskaber, siger adm. direktør Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen A/S.

PKA er klar med investering
For den bindende del af tilbuddet betaler FB Gruppen 41,7 mio. kroner, og en samlet pris på 135 mio. kr. for hele arealet. Det samlede bydelsprojekt for Holbæk Have vurderes i alt til en anlægssum i omegnen af 2,5 mia. kroner. Dermed bliver det potentielt set én af de største investeringer i Holbæk Kommunes historie.

FB Gruppen planlægger, at de 1.000 boliger skal bygges over de kommende ti år. Koncernen søger altid at bygge boliger, der er til at betale, ligesom den erfarne projektudvikler ved større opgaver målrettet arbejder med blandede ejerformer som ejer, lejer og andel, alt efter hvad der er realistisk i markedet.
– Gennem de sidste otte år har vi i forbindelse med flere større udviklingsprojekter haft et tæt samarbejde med Pensionsselskabet PKA, der blandt andet er pensionskasse for sygeplejersker og en række medarbejdergrupper inden for den offentlige sektor. Det er derfor begge parters forhåbning, at samarbejdet kan videreføres omkring Holbæk Have med PKA som finansiel partner og blivende investor i en del af projektets boligudlejningsejendomme, siger Hans-Bo Hyldig, der også har samarbejdet med PKA i forbindelse med udviklingen af Grønttorvet i Valby.

Holbæks borgmester glæder sig
Også i Holbæk Kommune ser man frem til samarbejdet med FB Gruppen om udviklingen af bydelen for alle befolkningsgrupper.
– FB Gruppens projektforslag taler ind i vores ønske om at tiltrække flere uddannelser til Holbæk og dermed fastholde vores unge i nærmiljøet, tiltrække børnefamilier fra øst og tilbyde mindre boliger til singler og seniorer. Det kan vi blandt andet gøre ved at sikre en blanding af forskellige boligtyper, så det er muligt for alle grupper og familietyper at finde en god bolig, der opfylder deres behov her i Holbæk Kommune, siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S).