FB Gruppen kunne onsdag holde sit tredje rejsegilde i bydelen Nærheden i Høje Taastrup. Det skete med Kastanje Huset og Kastanje Rækkerne, der med priser fra 3 mio. kr. er helt usædvanligt for en nybygget bolig i hovedstadsområdet

Udviklingen af Søkvarteret i bydelen Nærheden ved Hedehusene i Høje Taastrup Kommune tager for alvor fart med onsdagens rejsegilde for Kastanje Huset og Kastanje Rækkerne i Nærheden. Her indledte fungerende borgmester i Høje Taastrup Kommune, Kurt Scheelsbeck sin tale med en hilsen fra den sygemeldte borgmester Michael Ziegler og rettede en stor tak til FB Gruppen for et godt samarbejde.

  • Der er rigtig mange, der gerne vil bo i vores nye bydel. Her er tætheden til byen og samtidig forstadens grønne kvaliteter rigtig godt kombineret. Og vi har sørget for, at der er faciliteter til alle dem, der flytter hertil. Boliger tæt på natur og tæt på skole, tæt på offentlig transport og tæt på byen efterspørger mange. 2.700 borgere bor allerede i Nærheden og skaber et godt byliv, sagde Kurt Scheelsbeck, der betegnede Søkvarteret som et af de mest attraktive steder i Nærheden.

Fem lokalplaner for FB Gruppen

Kurt Scheelsbeck fremhævede, at de beslutninger, som Høje Taastrup Kommune har taget sammen med forskellige udviklere, har været de helt rigtige og rettede en tak til håndværkerne, som har nået en vigtig milepæl, og hvis kompetencer og indsatser er med til at sikre boliger, som er attraktive at bo i. I den forbindelse takkede han også FB Gruppen.

  • En stor tak til FB Gruppen og Hans-Bo Hyldig. FB Gruppen har en kæmpe andel i, at Nærheden er blevet den succes, som vi er på vej til at skabe. Vi har haft et upåklageligt samarbejde, og det har været med til at drive tingene. Vi har siden 2020 udviklet fem lokalplaner for FB Gruppen, og en sjette er på vej. Det har kunnet lade sig gøre på baggrund af en konstruktiv og frugtbar dialog. Så en stor tak til en ordentlig og kvalitetsbevidst samarbejdspartner. Tak til Ingcon, Nærheden og administrationen, sagde Kurt Scheelsbeck.

Nærheden: Rammerne er perfekte

Direktør Ole Møller fra Nærheden fremhævede, hvor hurtigt det er gået med at udvikle den nye bydel, og at processen med at gøre bydelen attraktiv har været i gode hænder.

  • Vores samarbejde med både kommunen og FB Gruppen har været fabelagtigt. De nye rækkehuse bliver nogle af de fedeste overhovedet, og vi har allerede opfordret familiemedlemmer til at slå til. Vi har fået udviklet et område, hvor der ikke bare er en kiosk, men en SuperBrugsen, og vi har et LEGO læringshus med institutioner og skole, som er baseret på nye læringsprincipper. Mens private entreprenører har sørget for, der kommer boliger til folk, så sørger vi for alt det udenom. Det er vi superglade for, og det er folk, der flytter her til også, sagde Ole Møller.

FB Gruppen: Kvalitet til en overkommelig pris

Adm. direktør i FB Gruppen, Hans-Bo Hyldig, fremhævede, at Kastanje Rækkerne byder på spændende arkitektur i grønne omgivelser, som er tæt på byen – og det til en pris, der er til at have med at gøre.

  • Kastanje Huset og Kastanje Rækkerne er et smukt byggeri i et fantastisk område, der med priser fra ca. 3 millioner er helt usædvanligt for en nybygget bolig i hovedstadsområdet. Vi er sammen med Ingcon meget stolte over de fantastisk smukke rækkehuse, som vi bygger,

Komplekse rækkehuse

Anders Bidstrup fra IngCon lagde i sin tale vægt på, at arbejdet med rækkehusene har været komplekst, men at det nu er blevet en spidskompetence.

  • Inden vi startede, var der noget nervøsitet omkring byggeriet af rækkehusene, fordi de er komplekse med mange kotespring og facetter, men vi fik virkelig løst alle problemer. Alt kører efter planen, og der er et godt flow. En stor tak til alle håndværkere, sagde Anders Bidstrup.

 

Indflytningen i Kastanje Huset vil efter planen ske fra 1. juni 2023, og de første 20 rækkehuse fra 1. juli. Rækkehusene i de sidste to etaper vil efter planen være klar til indflytning om ca. om et år.