• 21/03-17

Stor interesse for lejeboliger på Grønttorvet

Til sommer står de første lejeboliger i Københavns nye bydel klar. For at komme i betragtning til lejlighederne skal man møde op til åbent hus. Det har mange familier benyttet sig af – og efter første åbent hus arrangement er to tredjedele af lejlighederne allerede reserveret. 

Mere end 150 familier brugte nogle timer af deres søndag på at lægge vejen forbi Grønttorvet i Valby. Her var det nemlig første gang, at der var åbent hus i nyopførte Hortensia Hus, der rummer 133 af lejelejlighederne i Københavns nye bydel.

Lejlighederne bliver ikke lejet ud via ventelister men kræver, at interesserede møder personligt op til åbent hus for at se nærmere på de forskellige lejlighedstyper.

To tredjedele allerede reserveret 
Og de fremmødte gik ikke skuffede derfra, for efter arrangementet mangler kun 46 af de 133 lejligheder at blive reserveret og udlejet.

– Vi er selvfølgelig meget glade for den store interesse og glæder os over de positive kommentarer om kvaliteten og prisen af lejlighederne samt planerne for udvikling af området fra de mange fremmødte, siger Hans-Bo Hyldig, administrerede direktør hos FB Gruppen, der står bag opførelsen af Grønttorvet.

Boliger, der er til at betale 
Indtil for få år siden var det historiske Grønttorv stedet, hvor pærer og pastinakker blev pakket i poser, og mønterne klirrede mellem de handlende og besøgende. Over de næste fem år opfører FB Gruppen flere end 2000 ejer-, andels- og lejeboliger i området, der er i gang med den helt store transformation fra traditionelt grønttorv til hjem for de mange borgere, der enten flytter rundt i eller til København.

Visionen for FB Gruppen er udvikle kvalitetsboliger, der er til at betale for almindelige mennesker og derigennem skabe en blandet beboersammensætning i den nye bydel. Derfor opføres der boliger, som både tiltaler unge børnefamilier, den enlige pensionist og alt derimellem.

Grøn bydel med spiselig park 
For Hans-Bo Hyldig ligger der en klar vision omkring beslutningen af at blande boligformerne.
– Vi har her en mulighed for at skabe trygge rammer om en lille by, hvor der er plads til alle de mange forskellige mennesker, der vælger at bo og leve deres liv i København, siger den administrerende direktør og tilføjer:

– Grønttorvet får familieboliger, seniorboliger og ungdomsboliger, og der kommer lejligheder samt række- eller byhuse med små haver. I midten af området anlægger vi en spiselige park på 23.000 kvadratmeter, hvor dele af de gamle auktionshaller vil blive integreret for at hylde områdets historiske betydning. Og med visionen om underjordiske parkeringspladser bliver det en grøn bydel med plads til at leve, lyder det fra Hans-Bo Hyldig.