• 28/02-18

Rejsegilde for 32 nye lejligheder i Farum 

Projektudvikleren FB Gruppen A/S står bag et nyt boligbyggeri i Farum, hvor 32 nye boliger er på vej. Ved rejsegildet bød udvalgsformand Egil Hulgaard byggeprojektet velkommen til Furesø Kommune, der tiltrækker stadigt flere borgere. Investoren roste projektudvikleren for byggekvalitet og for at være på forkant med statusopdateringer 

Befolkningstallet i Furesø Kommune har rundet 40.600, og efterspørgslen på nye boliger i den nordsjællandske kommune stiger. Projektudvikleren FB Gruppen A/S, der også står bag udviklingen af det historiske Grønttorvet i Valby samt en række prisbelønnede byggerier i København og på Frederiksberg, er i fuld gang med at søge at imødekomme efterspørgslen i Furesø. 

Det sker ved opførelsen af 32 lejligheder på Paltholmvej i Farum, der skal stå klar til indflytning i september. Første spadestik var i oktober og allerede i denne uge kunne projektudvikleren sammen med arkitekter, håndværkere, investor og politikere fejre rejsegilde for den 15 meter lange bygning, der er designet i stram stil af Oliver Grundahl Architecture. 

Boliger ligger i attraktivt område 

– Det glæder mig utrolig meget, at et mangeårigt ønske om byggeri her på stedet nu går i opfyldelse. I sin tid var der tale om, at der skulle være ungdomsboliger her på grunden, men af forskellige årsager blev planerne ikke til noget. Sidste år kom der så endelig fart i sagen og jeg skal love for, at der er sket noget det sidste år, siden min byrådskollega John Allentoft i oktober tog første spadestik til byggeriet. Det glæder mig utrolig meget, at 32 familier snart får mulighed for at flytte ind i deres nye bolig, sagde byrådsmedlem Egil Hulgaard, der er udvalgsformand for Byudvikling og Bolig i Furesø Byråd og fortsatte: 

– Rytterhus ligger i et attraktivt område, hvor beboerne kommer tæt på idrætsfaciliteter og daginstitutioner. Det er en flot bygning, der udføres i høj kvalitet og som opføres på rekordtid. Jeg kunne ønske mig, at FB Gruppen og deres team fik mulighed for at bygge nogle af de offentlige byggerier, som vi jo må konstatere ind imellem tager lidt længere tid at opføre, sagde Egil Hulgaard med et smil. 

Tak til håndværkerne 

I forbindelse med den igangværende opførelse af de 32 lejelejligheder har FB Gruppen været meget tilfredse med kommunens tilgang til projektet. 

– Vi er glade for at kunne være med til at skabe hjem til både nye Furesø-borgere og de, der flytter fra deres parcelhus og til en ny og mindre bolig i nærområdet, som de kender. Af princip bygger vi kun boliger, vi selv vil bo i, og jeg vil gerne takke håndværkerne for deres flotte arbejde her på Rytterhus, sagde adm. direktør Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen A/S 

Investor imponeret over styring 

Der er en kreds af private investorer, der gennem investeringsselskabet Crescendo har finansieret opførelsen af Rytterhus, der udbydes som 32 private 3-4 værelsers leje-lejligheder, der er mellem 85-120 kvadratmeter. 

– Nu skal jeg jo ikke blande fodbold ind i det, men når vi nu står i Farum, så er det for mig en særlig fornøjelse at investere i et byggeri her i Nordsjælland, lød det fra regionschef Christian Stenbjerre fra Crescendo, der fortsatte: 

– Udover at sende en klapsalve til håndværkerne for flot arbejde, så vil jeg gerne rose projektudvikleren for altid at overholde aftaler og tidsfrister både i forhold til kvaliteten af byggeriet, men også i form af at holde os opdateret på byggeriets status. 

Ordentlige forhold på byggepladsen 

David Kronborg fra JD Byggeteam ApS, der er hyret ind af byggestyreren Ingcon A/S, 

– Tak til FB Gruppen og Ingcon for at vise den tillid at lade os stå for opførelsen af boligerne. Det er en arbejdsplads med ordentlige forhold. Bygningen er blevet overdækket, så vi lettere kan arbejde i vintervejret. Vi skal nu til at lukke klimaskærmen og så går vi i gang med det indvendige arbejde, fortalte han og udråbte det traditionelle tre-foldige hurra for bygningen og håndværkerne. 

Fra vision til bolig 

Det er arkitekt Oliver Grundahl, der har tegnet den 15 meter lange bygning, som har en 30 graders taghældning. 

– Ja, indtil videre er det jo gået meget godt. Men nu kommer vi til kvistene, og så er det jo, det går galt, spøgte arkitekten i sin indledning og fortsatte i en mere alvorlig tone: 

– Nej, det går rigtig godt, og det er jeg sikker på, det bliver ved med. I gør det godt på byggepladsen og det er en fornøjelse at betragte, hvordan illustration og vision med de fleksible og lyse boliger dag for dag bliver omsat til virkelighed. Jeg er rigtig glad for at se, hvordan byggeriet tager form og på bedste vis opfylder intentionerne i lokalplanen og viser sig fra sin bedste side her på denne frostklare vinterdag, sagde Oliver Grundahl. 

Boligerne er for folk i alle aldre og lejlighederne er så fleksibelt indrettet, at der i flere af dem eksempelvis kan opføres en midlertidig væg, der udløser et ekstra værelse, ligesom der er plads til hverdagssysler som at stryge i entréen – eller indrette sig mere utraditionelt med møbler og interiør end normalt i de store, lyse lejligheder.

Kæresten Mikkel kommer fra Aalborg og glæder sig til at flytte ind i deres fælles lejlighed i Iris Hus Tårnet.  

– Grønttorvet er et spændende projekt med et interessant perspektiv i forhold til grønne områder, og hvor der er plads til at udfolde sig. Samtidig er vi tæt på byen men stadig trukket lidt tilbage, så der ikke er så meget trafik, sagde Mikkel. 

Alle boliger reserveret 

Med kun 56 andelsboliger i udbud betød det, at mange måtte gå skuffet derfra. Til gengæld var glæden stor hos de mennesker, som var heldige at reservere en af boligerne. Var drømmeboligen allerede reserveret, stod mæglerene klar til at hjælpe med at finde en tilsvarende bolig i ejendommen eller skrive dem på venteliste til drømmeboligen. Iris Hus er klar for indflytning fra december 2018.