• 15/08-17

Nu blomstrer Grønttorvet for alvor

Med rejsegilde på ét byggeri og åbent hus på et andet inden for få dage er der godt gang i Grønttorvets udvikling. Efterspørgslen på lejlighederne er stor – især til den 15 etager høje bygning, der huser Amaryllis Hus og byder på en udsigt, der rækker helt til Roskilde 

For kun et år siden markerede det første spadestik på Grønttorvet startskuddet til udviklingen af Københavns nye bydel. Siden da har området – der tidligere var centrum for den Københavnske grønt- frugt og blomsterhandel – været igennem en stor transformation. Forleden blev en af milepælene nået, da bydelen kunne fejre rejsegilde på Amaryllis Hus. Og kun få dage efter strømmede besøgende igen til Grønttorvet, da der var åbent hus for Lathyrus Hus, der er det næste færdige projekt i rækken af byggerier i den nye bydel.

Rejsegildet var ikke det første af slagsen på Grønttorvet, men denne gang var alligevel ganske særlig, da rejsegildekransen skulle helt til vejrs over den 15 etagers høje bygning, der huser Amaryllis Hus. Flere hundrede mennesker var da også mødt op for at hylde de mange håndværkere, der står bag byggeriet af Grønttorvets første ejerboliger.
– Med de store grønne tagterrasser, den karakteristiske facade med plantekasser og sin højde bliver Amaryllis Hus en af de mest fremtrædende bygninger på Grønttorvet. Der skal lyde en stor tak til alle håndværkere, der har ydet en utrolig indsats og arbejdet i høj kvalitet under opførelsen af Amaryllis Hus, lød det ved rejsegildet fra adm. direktør Hans Bo Hyldig fra FB Gruppen A/S, der er ansvarlig for udviklingen af Grønttorvet.

Stor efterspørgsel på lejligheder i Valby
Selv om der er knap et halvt år til de første lejligheder står færdige, er efterspørgslen på de 83 nye ejerboliger stor.
– Allerede nu er 50 procent af lejlighederne solgt. Vi arbejder ud fra den filosofi, at vi kun bygger boliger, vi selv vil bo i, og det er Amaryllis Hus et godt eksempel på. Derfor er vi meget glade for de positive tilbagemeldinger og den store interesse, der er for de nye lejligheder, siger Hans-Bo Hyldig og pointerer, at man i klart vejr kan kigge helt til Roskilde fra de øverste etager i Amaryllis Hus.

”Det er lige som Central Park”
Den stigende interesse for boliger på Grønttorvet, mærkede man også ved det særlige VIP åbent hus-arrangement, der blev holdt for lejlighederne i Lathyrus Hus få dage efter. Mere end 250 interesserede var mødt op for at opleve lejlighederne, der er klar til indflytning fra november. Her imponerede især indretningen og omgivelserne de fremmødte:
– Jeg er positivt overrasket, hvor stilfuldt lejlighederne er indrettet. Det ser man ikke tit i lejelejligheder. Blandt andet en lille men vigtig ting som, at der er indbyggede skabe. Og med beliggenheden er det nærmest lige som Central Park i New York, hvor man har både udsigt til grønt og mulighed for at opleve det med få skridt, lød det fra kæresteparret Caroline og Jakob, der også fremhævede nærheden til byen, de blandede boligformer og de gode transportmuligheder som positive ting, der gør, at de seriøst overvejer en lejlighed på Grønttorvet som deres første fælles hjem.

De første beboere flyttede ind på Grønttorvet 1. juli i år. De første lejligheder i Lathyrus Hus og Amaryllis Hus er klar til indflytning henholdsvis 1. november og 1. december i år.