Syrengården er den tredje og sidste bebyggelse af nye moderne huse i Bernts Have i Holbæk. Henning Larsen Architects har stået bag den overordnede plan for Bernts Have. Den består af en vinkelformet kantbebyggelse mod nordøst, som favner området. Beskyttet bag bebyggelsen mod sydvest ligger de i alt 5 landsbyer med nye rækkehuse og en daginstitution spredt i det store, rekreative område.

Bebyggelsen Syrengården er placeret nær en sø og orienterer sig mod solen og med udsigten udover landskabet. Hele bebyggelsen er omkranset af syrener, heraf navnet.

Om bebyggelsen

Bebyggelsens identitet og rytme tegnes af de markante karnapper, der skaber privatliv og læ på terrasserne. Boligerne fremstår meget eksklusive med ensidig taghældning, et stort, flot glasparti i karnappen samt ovenlysvinduer over køkkenet og stuen. Facaderne udføres i gule/hvidlige mursten fra Egernsund Teglværk og naturskiferbeklædning på front og gavle. Taget udføres med tagpap og listedækning.

I bebyggelsens yderste ring er carporte, gæsteparkering og redskabsskur for hver bolig i bebyggelsen. Den private, cirkulære fællesvej er asfalteret og udlægges som stillevej. Man ankommer til husene ad hyggelige boligstræderne, der zig-zagger i en nord-sydlig retning – og om aftenen belyst af lave lamper, der ikke genere beboerne ved genskær i boligerne.

Beliggenhed

Med en beliggenhed omkring fjord og grønne skovområder giver Holbæk rig mulighed for mangfoldige fritidsaktiviteter. Med godt 35.000 indbyggere er her livlig aktivitet, hvad enten man skal shoppe, dyrke sport eller noget helt tredje. Samtidigt kommer man hurtigt videre ud i landet, idet byen har gode tilkørselsmuligheder til motorvej og offentlig transport.

Holbæk tilbyder et bredt udvalg af aktiviteter for hele familien, hvad enten du søger et aktivt fritidsliv eller hyggelige spadsereture og cafebesøg i byen. Her er en bred vifte af indkøbsmuligheder, bl.a. store indkøbscentre og et stort udvalg af specialbutikker, samt mange kulturelle og kulinariske oplevelser. De grønne og rekreative områder er anvendt til populære parker og skove – oplagte til udflugter eller ture på områdets mange legepladser. Fritidslivet er præget af de mange faciliteter, som byen tilbyder inden for en lang række sportsgrene, til vands og til lands. De grønne områder er vidt forgrenede, og motionister og idrætsforeninger benytter ivrigt de smukke omgivelser, der byder på mange gode cykelruter og motionsstier.

Med ikke mindre end 5 lystbådehavne giver Holbæk mulighed for lystfiskeri og sejlads af varierende karakter – eller måske blot en hyggelig gåtur eller et besøg på en af fiskerestauranterne. Endvidere har byen som led i en byomdannelse fået anlagt en ny badestrand ved vestmolen. I Strandparken finder man også søbadet Venedig, tyrkisk bad og beachvolleybane.

Projekt information
Byggeperiode 2014-2015
Boligform 18 rækkehuse

Billeder