I Valby er vi i gang med at forvandle det historiske engros-grønttorv til en ny, levende bydel med 3.000 ejer-, andels-, senior- og lejeboliger. Bydelen opføres ud fra visionen om grønne værdier og inspirerende arkitektur, der forener moderne og klassisk arkitektur samt områdets industrielle historie.

Bydelens hjerte bliver den 23.000 m2 store Grønttorvspark inspireret af Central Park i New York, som sikrer bevarelsen af områdets historiske DNA. Grønne bede og tagterrasser samt spirende væksthuse, hyggelige gader og små byrum vil danne rammen om gode naboskaber, liv og moderne landsbystemning for alle aldersgrupper. Bydelens grønne områder vil sammen med Grønttorvsparkens over 250 frugttræer, Orangeri, fælles Spisehus, grønne arealer og et spejlbassin skabe et frirum til beboerne, mens butikker, børneinstitutioner og erhvervsbyggeri vil sikre bydelen aktivitet og arbejdspladser.

Grønttorvet
Projekt information
Byggeperiode2016-2022
Boligform3.000 boliger

Byggefelter

Hibiscus Hus

Med 375 lejelejligheder fordelt på 2-5 værelser er Hibiscus Hus Grønttorvets mest volumniøse bygning. Ejendommen kan kendes på den smukke, grønne gavl.

Spirea Hus

151 lyse og moderne lejelejligheder med historisk og klassisk charme og 42 mindre lejligheder i et bofællesskab. Ejendommen er fordelt på 5-7 etager.

Syren Hus

Karré-bebyggelse med 158 moderne lejeboliger med 1-4 værelser – og en toetagers tagterrasse. Ejendommen har draget inspiration fra Valbys historiske referencer.

Ranunkel Hus

130 moderne lejeboliger med 2-5 værelser fordelt på byhuse i 3 etager og lejlighedsbyggeri i 5-7 etager. Foran Ranunkel Hus ligger én af Grønttorvets hyggelige pladser med bl.a. vandskulptur.

Verbena Hus

Verbena Hus består af to enheder; det 66 meter høje tårn og karréen. Tårnet har 74 ejerlejligheder, mens karréens 107 lejligheder er lejeboliger.

Rhododendron Hus

Klassisk københavnerkarré med 180 lejelejligheder fordelt på 2-5 værelser. Med afrundede detaljer er Rhododendron Hus et nostalgisk tilbageblik til 1950-ernes gadebillede.

Astrantia Hus

110 ejerlejligheder og 12 rækkehuse med 2-6 værelser. Ejendommen er opført som en karrébebyggelse opdelt i forskellige boligtyper og størrelser, som lægger op til en mangfoldig beboersammensætning.

Amaryllis Hus

Amaryllis Hus

83 ejerlejligheder med 2-4 værelser fordelt på 5, 6 og 15 etager. Amaryllis Hus har udsigt over Grønttorvsparken fra den nordlige facade, der sikrer en af Grønttorvets bedste udsigter.

Iris Hus

Iris Hus’ unikke arkitektur gør den til en af de mest genkendelige bygninger på Grønttorvet. Karréen indeholder 92 andelsboliger, mens tårnet har 56 andelsboliger, som strækker sig fra 1. til 14. etage.

Geranium Rækkerne

Geranium Rækkerne

Geranium Rækkerne byder på 59 rækkehuse på 3 etager. Rækkehusene er en moderne fortolkning af et klassisk rækkehus, som samtidig værner om Grønttorvets grønne og mangfoldige værdier.

Dahlia Hus

Dahlia Hus er Københavns første nybyggede andelsboliger i 10 år, og var det første byggefelt sat til salg på Grønttorvet. Bygningen indeholder 99 andelsboliger i størrelserne 2 til 5 værelser.

Lathyrus Hus

Lathyrus Hus

Lathyrus Hus’ arkitektur er inspireret af Grønttorvets historie og den nærliggende Håndværkerby. Bygningen indeholder 128 lejelejligheder fordelt på 2-4 værelser.

Hortensia Hus

I juni 2017 flyttede de første beboere ind i Hortensia Hus – som de første beboere på Grønttorvet. Bygningen indeholder 133 lejelejligheder fordelt på 2½ til 4 værelser.

Billeder